Szkolenia dla opolskich producentów żywności „Nasz ekoprodukt”
Szkolenia dla opolskich producentów żywności „Nasz ekoprodukt”
Szkolenia dla opolskich producentów żywności „Nasz ekoprodukt” to projekt Akademickiego Inkubatora Przedsiębiorczości Uniwersytetu Opolskiego, podczas którego uczestnicy poznają dogłębnie pojęcie ekologicznego produktu, zasady jego certyfikacji i kontroli oraz jak go skutecznie promować.
Szkolenia są dostępne dla maksymalnie 128 pracowników z opolskiej branży spożywczej, zainteresowanych wytwarzaniem ekologicznej żywności. Postanowiliśmy, że 12 z 16 szkoleń odbędzie się w wybranych miastach powiatowych regionu. Dzięki temu, każdy z zainteresowanych uczestnictwem zaoszczędzi czas i pieniądze na dojazd. Pozostałe 4 odbędą się w Opolu. Co najważniejsze szkolenia są nieodpłatne. Każde z nich jest prowadzone w cyklu 32 godzin (4 dni x 8 godzin szkoleniowych pod rząd) co pozwala na pełne zapoznanie się z ideą ekologicznej żywności. Seria szkoleń potrwa od października 2015r. do marca 2016r.
Popyt na zdrową żywność jest, konkurencja wśród producentów wciąż mała, a zainteresowanie produktami ekologicznymi rośnie. Warto skorzystać z nadarzającej się okazji i poszerzyć swoją wiedzę. Wystarczy zgłosić się poprzez formularz elektroniczny.
Projekt Szkolenia dla opolskich producentów żywności „Nasz ekoprodukt” jest organizowany przez Uniwersytet Opolski oraz współfinansowany ze środków Wojewódzkiego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej w Opolu.
Najważniejsze informacje o projekcie Szkolenia dla opolskich producentów żywności „Nasz ekoprodukt”:
- http://inkubator.uni.opole.pl/?portfolio=szkolenia-dla-opolskich-producentow-zywnosci-nasz-ekoprodukt
- http://inkubator.uni.opole.pl/?p=1163
ZAPROSZENIE NASZ EKOPRODUKT.pdf (19,55MB)